Preskoči na vsebino


Foto arhiv preteklih dogodkov

PRAZNOVANJE MIHOLOVEGA V PIŠECAH

Ko nastopi čas trgatve in čas prvih jutranjih meglic v septembru, farani Župnije Pišece vemo, da se približuje naš farni praznik. To je 29. september, ko goduje sveti Mihael – nadangel, kateremu je posvečena naša farna cerkev - in z njim tudi sveta Rafael in Gabrijel.

Tudi letos smo se krajani Pišec in Globokega skrbno pripravljali na ta čas. Najprej smo se duhovno utrdili z devetdnevnico (23. 9. – 1. 10. 2023) na čast Svetemu Duhu za našo župnijo, duhovnike in trdo vero. Pripravili so jo naši mladi animatorji ter pevci s katehistinjo Ireno Ivančič. Devet večerov smo se zbirali v cekvi pri sv. Mihaelu in molili ter brali Božjo besedo.

Imeli smo tudi dva slavnostna večera s petjem hvalnic, ki sta nam prav posebej pobožala dušo in srce ter nas popeljala še bližje k Njemu. 

V nedeljo, 1. 10. 2023, na miholovo nedeljo, smo imeli zadnji dan devetdnevnice. Sledila je procesija okoli cerkve z Najsvetejšim. Skupaj z našim župnikom, gospodom Ivanom Šumljakom, smo prosili Boga za milost. Priporočali smo mu naše družine, sorodnike, prijatelje, naše delo, sosednje župnije, našo občino, našo državo, vsak je prinesel tudi kakšno svojo prošnjo ... V cerkvi pri sveti maši smo prosili našega zavetnika sv. Mihaela, da bi nam pomagal v boju zoper zlo.

Po maši smo se še podružili pod lipami pri župnišču in zaključili dan s kosilom v prijetnem vzdušju. Dan nam bo ostal v lepem spominu in upamo, da bomo lahko takšno dogajanje še kdaj ponovili.

Za konec pa ne pozabimo

»Sad Duha pa je: ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blagost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost, samoobvladovanje. Zoper te stvari ni postave. Tisti, ki pripadajo Kristusu Jezusu, so križali svoje meso s strastmi in poželenji vred. Če živimo po Duhu, tudi delajmo po Duhu. Nikar ne iščimo prazne slave s tem, da drug drugega izzivamo in drug drugemu zavidamo.« (Gal 5, 22-26)

Zapisala Nataša Plevnik, članica ŽPS Župnije Pišece

  

ORATORIJ 2023 - "Stopi na pot"

Oratorirj 2023 - Ponedeljek

Oratorirj 2023 - Torek

Oratorirj 2023 - Sreda

Oratorirj 2023 - Četrtek

Oratorirj 2023 - Petek

 

DV Prvoobhajanci (31.3. - 2. 4. 2023)

 

DV birmanci (17. 3. -19. 3. 2023)

 

Oratorijski dan 2022

 

Sv. maša, 18. nedelja med letom

Slike

Video

 

Oratorij 2022 - Za Božjo slavo!

V tednu od 11. 7. – 15. 7. 2022 je v župnišču Pišece in njegovi okolici potekal oratorij z naslovom Za Božjo slavo! Oratorija se je udeležilo 45 otrok za katere so skrbeli animatorji, kuharice, katehistinja in g. župnik. Glavni lik je bil Sv. Ignacij Lojolski, ki mu je topovska krogla poškodovala nogo in preprečila, da bi postal najboljši vitez na svetu ter njegovo življenje preusmerila k svetosti. Dan smo začeli z dvigom zastave ob prepevanju himne, čemur je sledila dramska igra. Čez celoten teden so nas spremljale vrednote: neustrašnost, razločevanje, romanje, šolanje in služenje, o katerih smo se pogovarjali pri katehezah. Sledile so najrazličnejše delavnice, ki so otroke spodbudile k razvijanju različnih spretnosti in nabiranju novega znanja. Po kosilu je bil čas za sprostitev v senci z družabnimi igrami ali za nabiranje kondicije z nogometom, roverčkom in drugimi igrami. Sledila je težko pričakovana velika igra, kmečke in vodne igre, kjer so se ekipe pomerile v različnih spretnostih in športnih aktivnostih. Dan smo zaključili s spustom zastave ob prepevanju himne.

V torek nas je obiskal psiholog, g. Ivan Jakovljević, iz Centra za krepitev zdravja Brežice in nam popestril dan s poučnimi igrami o prehrani in športu, ki so nas med seboj še bolj povezale. V sredo smo se odpravili na izlet v Dom za upokojence Brežice, kjer smo jih razveselili s petjem, igro, plesom in otrokom približali pomen medgeneracijskega povezovanja. Našo pot smo nadaljevali proti Celju, kjer smo obiskali Tehnopark. Tam smo lahko samostojno opravljali poskuse in na različnih postajah spodbujali zanimanje za naravoslovje, znanost in tehniko ter pri tem neizmerno uživali. V četrtek nas je obiskal misijonar iz Kube, salezijanec g. Peter Ivančič in nam približal to lepo državo, ljudi in njegovo velikodušno delo, ki ga tam opravlja. Kasneje sta nam bila skupaj z domačim župnikom g. Gregorjem Majcnom, na voljo tudi za Sv. spoved. Teden smo zaključili z darovanjem Svete maše, kjer smo se zahvalili vsem soustvarjalcem, Bogu za nepozaben teden in medsebojna poglobljena prijateljstva, ki trajajo za vedno.

Vaši ANIMATORJI

Zahvaljujemo se vsem dobrotnikom, ki so podprli oratorij:
Župnija Pišece,
Občina Brežice,
Karitas Pišece,
Podjetje E-Stil,
Osnovna šola Maksa Pleteršnika Pišece,
Družina Skrivalnik,
Družina Ivančič,
Ivica Sotelšek,
Družina Zidanič.

Oratorij 2022 - Ponedeljek

Oratorij 2022 - Torek

Oratorij 2022 - Sreda

Oratorij 2022 - Četrtek

Oratorij 2022 - Petek

Duhovne vaje birmancev - maj 2022

Duhovne vaje za prvoobhajance 2022

V soboto, 9. 4. 2022, smo v župnišču organizirali enodnevne duhovne vaje za prvoobhajance. Kljub temu, da nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno, samo dan koristno izkoristili za druženje, sklepanje novih prijateljstev, igro, petje, veselje in spoznavanje pomen prejema Svetega obhajila preko Mojzesove zgodbe, s katero smo dobili 10 Božjih zapovedi. Dan poln novih izkušenj smo zaključili s Sveto mašo, h kateri smo povabili tudi starše. Več o dnevu polnem novih izkušenj si lahko ogledate v galeriji.

Oratorij 2020 - ponedeljek

Oratorij 2020 - torek

Oratorij 2020 - sreda

Oratorij 2020 - četrtek

Oratorij 2020 - petek

Duhovne vaje - Prvoobhajanci 2020

Duhovne vaje - birmanci 2020

Blagoslov šolskega leta 2019/20

13. 10. smo v župniji Pišece začeli šolsko in veroučno leto z mladinsko Sveto mašo, ki jo je daroval naš gospod župnik, Gregor Majcen. Pri maši smo prosili za uspešno leto, polno novih dogodivščin in spoznanj. Gospod župnik, je nas in naše šolske torbe tudi v ta namen blagoslovil.

Oratorij 2019 - ponedeljek 1. 7. 2019

Oratorij 2019 - torek 2. 7. 2019

Oratorij 2019 - sreda 3. 7. 2019

Oratorij 2019 - četrtek 4. 7. 2019

Oratorij 2019 - petek 5. 7. 2019

Duhovne vaje - Prvoobhajanci 2019

Duhovne vaje, 28. - 29. 10. 2018

Mladinska maša, 14. 10. 2018. 

Povezava do slik iz obletnice porok v Pišecah: https://goo.gl/photos/CXtnZTaCvnGYC8yh7
Print Friendly and PDF